Green Light Laser

Wat is de Green Light Laser therapie?

Green Light Laser Therapie (ofwel Groen Licht Laser) combineert de werkzaamheid van de standaard chirurgische procedure van het prostaatschrapen de zogenaamde transurethrale resectie van de prostaat (TURP) maar met minder bijwerkingen als bloedverlies. Het resultaat is een wijd open kanaal waardoor de urine kan stromen.

Hoe gaat de operatie in zijn werk?

We voeren de operatie uit met een dunne laserdraad die door een camera via de plasbuis wordt ingebracht. De laserdraad levert een krachtige laserenergie die het prostaatweefsel snel verwarmt en er daarmee voor zorgt dat het weefsel verdampt, ofwel vaporiseert. Deze procedure gaat door tot dat al het vergrote prostaatweefsel is verwijderd.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van de Green Light Laser?

Bij een Green Light Laser Therapie hoeft u meestal maar 1 nacht in het ziekenhuis te blijven. Want de behandeling vindt veelal onder algehele of lokale verdoving plaats. Deze methode is minder ingrijpend voor u. Vooral bij de wat oudere urologische patiënten is dit voordelig. Irritatieklachten, vaak voor de operatie reeds aanwezig, kunnen gedurende een aantal maanden verergeren. Het blijft dus zeker een operatie met bijwerkingen maar met vele voordelen ten opzichte van de conventionele methoden.

Bij welke uroloog moet ik een afspraak maken voor deze behandeling?

Roos Stuurman-Wieringa is gespecialiseerd in deze operatie. U kunt het beste uw huisarts vragen om een afspraak te plannen.

U kunt hier de patiëntenfolder downloaden