Corona maatregelen

We begrijpen dat het spannend kan zijn om in deze tijd onze polikliniek te bezoeken. Uiteraard zorgen wij ervoor dat het ziekenhuis een veilige omgeving is, zowel voor onze patiënten, bezoekers als medewerkers. We nemen daarom voorzorgsmaatregelen om u veilige zorg te kunnen bieden en u te beschermen tegen besmetting met het coronavirus.

Richtlijnen & screening

  • Het blijft belangrijk dat u zich houdt aan de richtlijnen van de overheid, zoals handen wassen en anderhalve meter afstand houden. Draag een mondkapje bij uw bezoek aan ons ziekenhuis. Dit is verplicht sinds 1 december 2020. 
  • Bij de ingang van het Reinier de Graaf Ziekenhuis maken we gebruik van screening. We vragen patiënten, bezoekers en begeleiders of zij klachten hebben, zoals hoesten, niezen en koorts.

Afspraken

  • Wij vragen u om alleen naar uw afspraak te komen. Als dat niet mogelijk is, mag u maximaal één begeleider meenemen;
  • Kom niet langer dan 5 minuten voor aanvang van uw afspraak naar de wachtkamer. Zo houden we het aantal mensen in onze wachtruimtes zo beperkt mogelijk. Na afloop van uw afspraak verzoeken we u om niet naar andere poliklinieken of afdelingen in onze ziekenhuislocaties te lopen, maar direct het gebouw te verlaten.
  • Heeft u klachten zoals hoesten, niezen of koorts? Kom dan niet naar het ziekenhuis, maar neem telefonisch contact op met de afdeling waar u wordt behandeld.

Bezoekregeling

Een patiënt mag één bezoeker per 24 uur ontvangen. Deze bezoeker mag ook niet meer dan één keer per dag op bezoek komen. Uitzondering hierop zijn bezoekers van heel ernstig zieke of terminale patiënten. In die gevallen wordt de bezoekregeling met u besproken.