Col du Tourmalet

Woensdag 6 oktober beklimmen Bart Nieuwkamer en John van der Hoeven met team Westland de Col du Tourmalet. Team Westland is een stichting (zonder winstoogmerk) met als doel geld in te zamelen voor regionale en lokale instellingen en initiatieven. Deze hebben rechtstreeks of zijdelings verband met kanker of onderzoek naar kanker.


 

Uitval urologen

Sinds februari 2021 heeft Sarah van Loopik haar werkzaamheden moeten staken. Vanwege medische behandelingen zal ze langdurig afwezig zijn.

Begin juli is ook uroloog Roos Stuurman-Wieringa uitgevallen. Zij zal ook langdurig afwezig zijn ten gevolge van medische behandelingen.

Momenteel worden hun werkzaamheden deels overgenomen door twee waarnemers: uroloog Saskia Smit – van der Wal en uroloog Toine Zeegers.

We begrijpen dat dit ongemak voor u kan meebrengen, we streven ernaar om een passende oplossing te vinden. Momenteel staan er vacatures open voor een fulltime uroloog en een arts-assistent urologie om de vakgroep te versterken.

 

Wachttijden update september 2021

We begrijpen dat het vervelend is om met urologische klachten te moeten wachten voordat u bij ons terecht kunt. Zoals we u eerder berichten hebben we de eerste helft van het jaar gestreefd om de toegangstijden te verminderen. Helaas heeft de COVID problematiek ook bij onze afdeling zijn effect. Gedeeltelijk is het gelukt om de toegangstijden te verminderen maar dit heeft de belasting dusdanig verhoogd dat dit heeft bijgedragen aan een zeer hoge werkdruk en (tijdelijke) uitval.

Momenteel zijn we nog onderbezet en staan er vacatures open voor een fulltime uroloog en een arts-assistent om de vakgroep te versterken.

Nieuwe patiënten
Nieuwe patiënten moeten helaas enige tijd wachten tot eerste afspraak mogelijk is. Belangrijk om te weten is dat uw huisarts kan gebruik maken van snel trajecten in het geval van acute urologische klachten en verdenking kwaadaardigheid op urologisch gebied. Deze patiënten worden met voorrang behandeld. Ook bekijken we de verwijzingen om de urgentie van de hulpvraag in te schatten.

Controles bij bekende patiënten
Er is enige vertraging in de afspraken bij patiënten die al onder behandeling zijn op de polikliniek urologie. De vertraging kan oplopen tot twee maanden.

Operaties
Ten aanzien van operaties kunnen we stellen dat tot nu toe alle spoed en kanker gerelateerde operaties door zijn gegaan. Operaties in dagbehandeling kunnen vaak ook doorgaan. Overige operaties worden beoordeeld welke duur van uitstel mogelijk is. Hierbij houden we rekening met klachten die patiënten ervaren en eventuele risico’s die uitstel kan geven.

Uiteraard zorgen wij ervoor dat het ziekenhuis een veilige omgeving is, zowel voor onze patiënten, bezoekers als medewerkers. We nemen daarom voorzorgsmaatregelen om u veilige zorg te kunnen bieden en u te beschermen tegen besmetting met het coronavirus.