Persbericht: Prostaatkankerzorg Reinier krijgt vinkje

 

Patiënt krijgt inzicht in kwaliteit prostaatkankerzorg

Het Reinier de Graaf krijgt een groen vinkje van de ProstaatKankerStichting.nl en de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK). Het vinkje is een indicator voor goede prostaatkankerzorg en helpt patiënten de beste keuze te maken voor hun behandeling. De criteria zijn afgestemd met vertegenwoordigers van de beroepsverenigingen van artsen en verpleegkundigen.

Het groene vinkje komt voort uit de Patiëntenwijzer Prostaatkanker. Deze maakt patiënten en hun naasten bewust van wat zij volgens deProstaatKankerStichting.nl mogen verwachten van de zorg. Bijvoorbeeld dat patiënten bij het Reinier de Graaf standaard de uroloog én de radiotherapeut spreken, indien zowel opereren als bestralen mogelijk zijn. Ook is er aandacht voor de impact van de diagnose en behandelingen op het dagelijks leven en de eventuele behoefte aan psychosociale zorg.

Ook voor goedaardige prostaataandoeningen hebben de Delftse urologen de kwaliteit hoog in het vaandel staan. Als enige in de regio behandelen zij mannen met een vergrote prostaat met de patiëntvriendelijke Greenlightlaser. Patiënten kunnen meestal al na één nacht naar huis en hebben na afloop minder klachten dan het geval is bij een reguliere operatie aan de prostaat.  De techniek is zelfs geschikt voor oudere mannen met grotere prostaatvergrotingen, mits zij nog een goede blaaswerking hebben. Naast de nieuwste Greenlightlaser heeft het ziekenhuis diverse urologische lasertechnieken in huis gebundeld in het Reinier de Graaf Urologisch Lasercentrum.