Wachttijden update januari 2021

We begrijpen dat het vervelend is om met urologische klachten te moeten wachten voordat u bij ons terecht kunt. Helaas heeft zowel de eerste golf als de tweede golf van COVID ook bij onze afdeling zijn effect. We doen er alles binnen onze mogelijkheden aan om wachttijden te beperken.

Nieuwe patiënten moeten helaas enige tijd wachten tot eerste bezoek mogelijk is. Belangrijk om te weten is dat uw huisarts kan gebruik maken van snel trajecten in het geval van acute urologische klachten en verdenking kwaadaardigheid op urologisch gebied. Deze patiënten worden met voorrang behandeld. 

Er is enige vertraging in de afspraken bij patiënten die reeds onder behandeling zijn op de polikliniek urologie. We hebben dit wel grotendeels ingelopen maar soms nog 1 tot 2 maanden vertraging. 

Ten aanzien van operaties kunnen we stellen dat tot nu toe alle spoed en kanker gerelateerde operaties door zijn gegaan. Operaties in dagbehandeling kunnen vaak ook doorgaan. Overige operaties worden beoordeeld welke duur van uitstel mogelijk is. Hierbij houden we rekening met klachten die patiënten ervaren en eventuele risico’s die uitstel kan geven. Uiteraard zorgen wij ervoor dat het ziekenhuis een veilige omgeving is, zowel voor onze patiënten, bezoekers als medewerkers. We nemen daarom voorzorgsmaatregelen om u veilige zorg te kunnen bieden en u te beschermen tegen besmetting met het coronavirus.